Το επιθυμητό αποτέλεσμα: πώς να ξεμπερδέψετε τις αλυσίδες σας

Πόσες φορές η αλυσίδα ενός από τα κολιέ σας έχει μπλεχτεί; Πόσες φορές έχετε σπάσει ένα κολιέ κατά τη διαδικασία να το ξεμπερδέψετε; Μην ανησυχείτε, δεν είστε μόνοι σε αυτό τον πόλεμο. Είναι περίεργο να πιστεύουμε ότι υπάρχει κάποιος που δεν έχει ζήσει αυτό τον εφιάλτη. Πολλές φορές αυτό οφείλεται στην τεμπελιά που όλοι κρύβουμε μέσα μας και μας κάνει να μην αποθηκεύουμε τα κολιέ μας σωστά. Άλλες φορές συμβαίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν φοράμε περισσότερα από ένα κολιέ τα οποία καταλήγουν να μπλέκονται και να γίνονται ένα γύρω από το λαιμό μας. Και οι συνέπειες είναι τρομερές! Πολλά από τα αγαπημένα μας κολιέ μπορεί να καταλήξουν εγκαταλελειμμένα από το φόβο μας να λύσουμε αυτό το χάος.

Στην αρχή μπορεί να φαίνεται απογοητευτικό.

Βήμα προς βήμα…

Πάρτε μια βαθιά ανάσα και οπλιστείτε με υπομονή: η πρόκληση ξεκινά! Ας το αντιμετωπίσουμε!

Τοποθετείστε τις μπερδεμένες αλυσίδες σε μια λεία επιφάνεια και μετακινείστε τυχόν αντικείμενα που ίσως έχετε γύρω έτσι ώστε να εργαστείτε άνετα. Αυτή επίσης θα είναι και η στιγμή για να εκτιμήσετε πραγματικά την κατάσταση για το πόσες αλυσίδες έχουν μπλεχτεί και πόσους κόμπους έχετε να αντιμετωπίσετε

Διαχωρίστε τις αλυσίδες που είναι πιο μπερδεμένες από τις υπόλοιπες για να ταξινομήσετε αυτές που χρειάζονται περισσότερη δουλειά. Ας ξεκινήσουμε με τις πιο περίπλοκες περιπτώσεις ώστε να εξασκηθούμε με αυτές κι έτσι στο τέλος θα μας είναι εξαιρετικά πιο εύκολο με τους απλούς κόμπους.

Ανοίξτε όσα κολιέ έχουν κούμπωμα, με αυτό τον τρόπο θα είναι πιο εύκολο να τα ξεμπερδέψετε.

Χρησιμοποιείστε μια λεπτή βελόνα, τα λεπτά και ίσια εργαλεία θα γίνουν οι σύμμαχοί σας στο να ξεμπερδέψετε τις αλυσίδες σας. Η βελόνα είναι η καλύτερη επιλογή, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια βελόνα ραψίματος. Τοποθετείστε τη στους κόμπους και μετακινήστε τη από άκρη σε άκρη. Είναι πολύ χρήσιμο να χρησιμοποιείτε δύο βελόνες ταυτόχρονα κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Όταν αισθανθείτε ότι οι κόμποι είναι αρκετά χαλαροί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλά σας.

Τα λιπαντικά είναι επίσης μια καλή ιδέα.
Τα λάδια και η βρεφική πούδρα θα χαλαρώσουν γρήγορα τους κόμπους και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, βοηθώντας με τα χέρια σας στα πιο δύσκολα σημεία. Όπως και με τη βελόνα, όταν αισθανθείτε ότι οι κόμποι είναι αρκετά χαλαροί, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τα δάχτυλά σας.

Όταν χαλαρώσουν και τα πιο δύσκολα σημεία, αναζητήστε την άκρη της αλυσίδας. Την βρήκατε; Περάστε την αργά μέσα από τις χαλαρές τρύπες τις οποίες έχετε προετοιμάσει με τη βελόνα, έτσι ώστε κάθε φορά να αισθάνεστε την αλυσίδα πιο χαλαρή στο χέρι σας.

Να χειρίζεστε πάντα τα κολιέ σας με απαλές κινήσεις καθώς οι σύνδεσμοι των αλυσίδων είναι ευαίσθητοι. Αν ασκείτε πολλή πίεση μπορεί να καταλήξουν σπασμένες.

Και θυμηθείτε: Το μυαλό είναι πάνω από τη δύναμη

Πως να ξεμπερδέψετε τις αλυσίδες σας