...

ΜΑΡΤΑΚΙΑ - ΤΑ ΠΙΟ MUST ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

Ακολουθώντας την παράδοση που έχει τις ρίζες της βαθιά πίσω στο χρόνο στην Αρχαία Ελλάδα αγγίζοντας τα Ελευσίνια Μυστήρια όπου έδεναν μια κλωστή, την “κρόκη”, στο δεξί τους χέρι και στο αριστερό τους πόδι, φτάνουμε στο σήμερα.

Το έθιμο θέλει όλες τις μανούλες των Βαλκανίων να πλέκουν τον Μάρτη, ένα βραχιόλι με άσπρη κόκκινη κλωστή την τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου και να τον φορούν στο χεράκι του παιδιού την πρώτη μέρα του Μάρτη. Σύμφωνα με την παράδοση το βραχιολάκι προστατεύει από τον δυνατό ήλιο του Μαρτίου και πολλά άλλα!

Μπορεί όλες αυτές οι πεποιθήσεις να θεωρούνται παιδικές συνήθειες παρόλα αυτά είναι από τα λιγοστά έθιμα που έχει παραμείνει ζωντανό!

Ο “Μάρτης”, το “Μαρτάκι”, η “Μαρτιά” αποτελείται από δύο κλωστές, άσπρη και κόκκινη που συμβολίζουν τη χαρά και την αγνότητα και φοριέται στον καρπό του δεξιού χεριού.

Μαρτάκια

Μάρτης Diamond

5,00

Προστατεύει, όποιον το φοράει, από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης…

Το φοράμε μέχρι να εμφανιστούν τα χελιδόνια ή το βγάζουμε στο τέλος του μήνα.

 

Αν επιλέξουμε να το βγάλουμε τότε το αφήνουμε πάνω στις τριανταφυλλιές ώστε να το πάρουν τα χελιδόνια και με αυτό να φτιάξουν τη φωλιά τους ή το δένουμε στο φιτίλι της πασχαλινής λαμπάδας και το καίμε το βράδυ της Ανάστασης!

ΤΑ ΜΑΡΤΑΚΙΑ ΜΑΣ

Εξαντλήθηκε
8,50

Μαρτάκια

Love March

5,00
Εξαντλήθηκε

ΟΙ ΣΟΦΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ