...

Οι λίθοι έχουν μια ενέργεια ξεχωριστή γι’ αυτό και υπάρχουν από την αρχαιότητα ως φυλαχτά, χρησιμοποιήθηκαν για να στολίζουν βασιλείς και είχαν περίοπτη θέση σε διάφορες τελετουργίες.

Η παράδοση τους συναντά σε διάφορους πολιτισμούς ανά τους αιώνες.

Ρωμαίοι, Κινέζοι, Έλληνες, Αιγύπτιοι, Ινδοί, κάποιοι θεωρούσαν ότι οι λίθοι είχαν θεραπευτικές ιδιότητες, κάποιοι λίθοι ισορροπούσαν τις ενέργειες του σώματος και κάποιοι άλλοι απλά συνόδευσαν μερικούς μύθους μέχρι και σήμερα.

Ποιο είναι όμως το κατάλληλο μαγικό πετράδι για τον καθένα ξεχωριστά;

Ημιπολύτιμοι Λίθοι και οι ιδιότητες τους

Πέρα από τη λάμψη που εκπέμπουν και την ενέργεια που ακτινοβολούν, η απάντηση βρίσκεται στην αρχαιότητα…

Όνυχας

Όνυχας

Αν και η ονομασία του αναφέρεται στις γραμμώσεις που εμφανίζονται στο νύχι του δαχτύλου αρκετών ζώων, ο μύθος αναφέρει ότι κάποια μέρα ο Έρως έκοψε με ένα βέλος τα νύχια της Θεάς Αφροδίτης όσο εκείνη κοιμόταν και σκόρπισε τα κομμάτια πάνω στην άμμο. Έτσι, οι μοίρες τα μετέτρεψαν σε πέτρα, ώστε κανένα κομμάτι από τους Θεούς να μη χαθεί ποτέ.

Φορώντας τον στο λαιμό ή στο αριστερό χέρι αποδίδει ορισμένες ιδιότητες.

Ο όνυχας προβάλλει την τόλμη, την ελπίδα και την αντοχή, προσδίδει αυτοπεποίθηση, έλκει την αγάπη, την ευφορία και την καλή τύχη. Προστατεύει από κάθε είδους κακόβουλη ενέργεια, απομακρύνει το άγχος και την θλίψη και προσφέρει διαύγεια, ευνοεί την ηρεμία, αναδεικνύει το υποσυνείδητο και προσφέρει διαύγεια και δύναμη για τη λήψη σοφών αποφάσεων.

Έχει επίσης θεραπευτικές ιδιότητες καθώς εξαγνίζει το αίμα, βοηθά στη θεραπεία μολυσμένων τραυμάτων, τονώνει την καρδιά, τα νύχια και τα μαλλιά και γενικά λειτουργεί εξισορροπητικά σε κάθε δυσλειτουργία του οργανισμού.

Ζώδια: Κριός, Αιγόκερως, Σκορπιός


Αχάτης

Αχάτης

Ο Αχάτης πήρε το όνομά από τον ποταμό Αχάτη που βρίσκεται στη Σικελία, όπου ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά. Τον συναντάμε σε διάφορα αδιαφανή ή ημιδιαφανή χρώματα με κυριότερο το λευκό.

Είναι η πέτρα της ανάπτυξης κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τους ομόκεντρους κύκλους που έχουν ζωγραφιστεί επάνω της από τη φύση. Δίνει μακροζωία και σταθερότητα στον οργανισμό, επουλώνει παλιές πληγές και καθιστά τον άνθρωπο δυνατότερο και πιο υγιή. Ενισχύει τις κοινωνικές μας συναναστροφές, προσελκύει πιστούς φίλους και βοηθά στην προσέγγιση ισχυρών προσώπων. Κρατά μακριά τις συγκρούσεις, τις διενέξεις και τις διαφωνίες, προστατεύει από το κακό μάτι, αποτρέπει ανεπιθύμητους κραδασμούς που προέρχονται από αρνητικά συναισθήματα άλλων και εξασφαλίζει ηρεμία στον κάτοχό του.

Στις θεραπευτικές του ιδιότητες ανακουφίζει από τον πυρετό, ενθαρρύνει την αναγέννηση, υποστηρίζει την εγκυμονούσα και το έμβρυο, δίνει μακροζωία, βελτιώνει τη σεξουαλική ζωή κι έχει ηρεμιστική δράση.

Ζώδια: Αιγόκερως, Δίδυμοι


Φίλντισι

Φίλντισι σημαίνει ελεφαντόδοντο και προέρχεται από την τούρκικη λέξη fildisi. Λόγω της φινέτσας και της ανθεκτικότητάς του συναντάται σε πολλά κοσμήματα αλλά και ρολόγια. Και φυσικά δεν είναι τυχαίο που το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Διός στην Ολυμπία συμπεριλαμβανόταν στα επτά θαύματα του κόσμου.

Αν και δεν συγκαταλέγεται στους πολύτιμους λίθους, παρόλα αυτά έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και αναδίδει μια ευεργετική αύρα. Ισορροπεί το Yin και το Yang, απορροφά την αρνητική ενέργεια, φέρνει ηρεμία και διώχνει οτιδήποτε αρνητικό, έλκει τον πλούτο, την αγάπη και τον έρωτα και μας βοηθά να φτάσουμε τους στόχους μας.


Λάπις Λαζούλι

Λάπις λάζουλι

Λάπις λάζουλι, γαλάζιος λίθος ή απλά “πέτρα του ουρανού” όπως το ονόμαζαν οι Κινέζοι, έχει χρησιμοποιηθεί σε όλο τον αρχαίο κόσμο για κοσμήματα, φυλαχτά, σαρκοφάγους μωσαϊκά και αποτέλεσε σύμβολο της έναστρης νύχτας και του ουρανού…

Η παράδοση λέει ότι φέρνει αισιοδοξία, μακροζωία και γαλήνη, δημιουργεί αίσθηση δύναμης, ζωτικότητας και σθένους. Ηρεμεί τα νεύρα και φέρνει ήσυχο ύπνο, προστατεύει από το κακό μάτι και βελτιώνει την πνευματική και ψυχική κατάσταση. Συνδέεται με τον Δία γι’ αυτό και ενισχύει τη σοφία και διευρύνει τη διάνοια.

Ανακουφίζει την ημικρανία και τους πονοκεφάλους, καταπολεμά τον πυρετό και καθαρίζει τον θύμο αδένα αλλά και το αναπνευστικό σύστημα.

Ζώδια: Ζυγός


Το μάτι της τίγρης

Το μάτι της τίγρης

Κυβερνάται από τον ήλιο γι’ αυτό και διαθέτει μια χρυσή λάμψη φωτός. Χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα ως φυλαχτά για την υγεία και λεγόταν ότι έκανε τον κάτοχό του πλουσιότερο και πιο όμορφο.

Είναι μια πέτρα ευημερίας και καλής τύχης. Φορώντας την προσελκύεις τον πλούτο και αποκτάς μια πιο ενεργητική αντιμετώπιση της ζωής. Κινείται στο δρόμο της δυαδικότητας, το σωστό και το λάθος, το καλό και το κακό, το σκοτάδι και το φως. Είναι μια πέτρα τύχης που προσελκύει χρήματα, ενισχύει τη δύναμη της θέλησης και οξύνει τις αισθήσεις.

Χαρίζει λάμψη στο δέρμα και τα μαλλιά, προσφέρει αντοχή και δρα ευεργετικά.

Ζώδια: Ταύρος


Αιματίτης

Αρκετά γνωστός από την αρχαιότητα, χρησιμοποιήθηκε από κάποιες φυλές ινδιάνων για να τους κάνει αόρατους στη μάχη, σε κοσμήματα αλλά και για καλλωπισμό. Ενεργειακά έχει συνδεθεί με το στοιχείο της γης και το τσάκρα της βάσης, είναι η “πέτρα του μυαλού” και έχει αξιοποιηθεί ιδιαίτερα στον διαλογισμό.

Χαρίζει αφθονία, αγάπη και θάρρος για μια νέα αρχή, ισορροπία, σταθερότητα και αυτοπεποίθηση. Ενισχύει τη μνήμη και βοηθά τη συγκέντρωση της σκέψης και απομακρύνει την αρνητικότητα και τις συγκρούσεις.

Ταυτόχρονα έχει και αρκετές θεραπευτικές ιδιότητες καθώς θεραπεύει την αϋπνία, βελτιώνει την οξυγόνωση του οργανισμού, φροντίζει την καρδιά και προάγει τον σχηματισμό των κυτάρρων.

Φοριέται στον λαιμό καθώς έτσι ενισχύει και καθοδηγεί την ενεργειακή ασπίδα.

Ζώδια: Κριός, Υδροχόος


Αμέθυστος

Αμέθυστος

Η πολυτιμότερη πέτρα από την ομάδα των χαλάζιων και με μεγάλη την γκάμα του μοβ χρώματος. Από τις πιο σπάνιες πέτρες στην αρχαιότητα και με μεγάλη αξία, στόλιζε το σφραγιστικό δαχτυλίδι της Κλεοπάτρας που επάνω του είχε σκαλισμένη τη μορφή του Θεού Μίθρα.

Είναι ένα φυσικό ηρεμιστικό που καταπολεμά την αϋπνία, βοηθά τους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες, βελτιώνει τη μνήμη και προσελκύει τον αληθινό έρωτα. Ίσως από τις λίγες πέτρες που χρησιμοποιήθηκαν από άντρες για να προσελκύσουν γυναίκες που θα τους αγαπούν. Προσφέρει πλούτο και αφθονία, ισορροπία και αρμονία στο πνεύμα και το σώμα, φέρνει αισιοδοξία και βοηθά το διαλογισμό και την αυτοσυγκέντρωση.

Είναι ένα βοήθημα για την μετατροπή της αρνητικής ενέργειας σε θετική, ενεργοποιεί το τσάκα του Λαιμού και της Καρδιά και φέρνει φως και αγάπη στο περιβάλλον καθαρίζοντας την αύρα ενός χώρου.

Ιδιαίτερα ευεργετικός αν φορεθεί γύρω από το λαιμό ή την καρδιά.

Ζώδια: Παρθένος, Τοξότης, Ιχθείς